Se upp för gångstavarna!


Många som känner att de vill ha något att stödja sig på när de är ute och går väljer att använda sig av en eller två gångstavar. Kanske tycker man att det ser lite bättre att gå runt med, i stället för en käpp eller en krycka. Men se upp! Gångstavar är inte ett gånghjälpmedel utan ett träningsredskap. De är inte gjorda för att stödja sig på och inte utformade för att ge stabilitet. Gångstavar kan inge en falsk trygghet.

Välj i stället en käpp! Det finns många fina käppar att välja på så att det känns lite roligare att gå omkring med dem. Kanske vill du matcha din jacka eller din väska med en käpp i liknande färg eller mönster?  Det finns också vikbara käppar så att du lätt kan packa ned den i en väska när du inte behöver den.

Det är viktigt att en käpp har rätt längd. Annars kan du få en sned ställning när du går och detta kan orsaka problem med t.ex. ryggen.
Men hur vet man då vilken längd käppen skall ha?
Käppens handtag skall gå till din handled. Det provar du ut genom att stå – med skorna på – och låta armarna hänga avslappnat längs sidorna. Be någon hjälpa dig att placera käppen intill dig och kontrollera att handtaget slutar precis där din handled är. De flesta käppar är ställbara så att det lätt går att ordna rätt längd för dig. Skulle det vara så att du behöver en käpp som är kortare än vad den ställbara käppen är på sitt kortaste läge går det att kapa en bit på käppen längst ner. Man tar då av doppskon, kapar käppen till rätt längd och sätter på doppskon igen.
En käpp som inte är ställbar kan t.ex. vara en träkäpp, och denna sågar man lämpligast till rätt längd.

När du köper en käpp hos HjälpRedan hjälper jag dig att få rätt längd på den. Beställer du via webbshopen och vill ha käppen kapad är det bara att meddela detta när du beställer. Observera dock att en käpp som kapats inte omfattas av bytesrätten!
Har du redan en käpp hemma som du behöver hjälp med att ställa in är det bara att komma in till butiken så ordnar jag det åt dig kostnadsfritt.

Köp käppar här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 6 =