Penngrepp – hur gör man?

Ett penngrepp kan vara lösningen för dig som har svårt att hålla i pennan när du skriver. Svårigheter att hålla pennan kan t.ex. bero på nedsatt finmotorik eller försvagad muskulatur. Men det kan också vara av andra orsaker som du behöver ta hjälp av den här finurliga lilla saken.
Men hur sjutton använder man den? Många står och fingrar på dessa i butiken och undrar över detta. Åt vilket håll skall de sitta? Funkar de till både höger – och vänsterhänta? Här kommer svar!

För det första skall den smala delen av penngreppet vara nedåt. Du trär på det mjuka, flexibla greppet på pennan. Om du tittar noga på greppet finns en markering som kan vara ganska svår att upptäcka. Här har jag ringat in markeringen R som står för Right. Det är denna du skall titta efter om du är HÖGERHÄNT. Markeringen visar på vilken sida av greppet som din tumme skall vara. Placera tummen på den sida där bokstaven R finns och du känner ganska snabbt att de andra fingrarna lägger sig bekvämt om greppet.

Är du VÄNSTERHÄNT skall du i stället titta efter markeringen L som visar på vilken sida din tumme skall vara. Placera tummen på den sida där bokstaven L finns och du känner ganska snabbt att de andra fingrarna lägger sig bekvämt om greppet.

Nu är det bara att skriva!
Det finns många olika sorters penngrepp. Till exempel finns penngrepp i form av en trekant och penngrepp som hindrar fingrarna från att överkorsas. Det finns också särskilda sorters pennor som hjälper dig att få rätt penngrepp och avlastar fingrar och händer, t.ex. ”PenAgain”.
Är det väldigt svårt att få tillräckligt med tryck på kulspetspennan för att få fram bläcket kan reumatikerpennan vara ett alternativ. Det är en lätt, lite tjockare penna som ger i från sig bläcket vid minimalt tryck.

Köp Penngrepp och Specialpennor här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =