Fyrverkeri mitt inne i butiken! Barn med NPF

Igår hände något underbart inne på HjälpRedan. En helt vanlig NPF-familj myllrade in… (NPF = Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som t.ex. ADHD, Autism m.fl.)
Det är något alldeles särskilt när de här familjerna kommer in i butiken. Barnen provar alla grejer de kan hitta. De pillar, skruvar och pratar. De plingar på den lockande lilla klockan på min disk om och om igen och rullar omkring på mini-scootrarna kors och tvärs. Och jag älskar att låta dem göra det. Det är något befriande över att få lov att vara tillåtande när man själv har varit i så många butiker med sin egen lilla virvelvind och försökt hindra framfarten för att det inte tolereras.
Barn med diagnoser som ADHD och Autism är ofta intensivare än andra barn. De både fokuserar intensivare och tappar fokus lättare än andra. De både vill mer och vägrar mer. Många är de föräldrar till dessa barn som har svettats lite extra i butiken när de försökt handla något samtidigt som barnen plockar ut innehållet ur lådor, hyperpratar med kassörskan eller helt enkelt ”fastnar” och bara inte kan ta sig därifrån.
Jag vill att alla skall känna att inne hos HjälpRedan behöver man inte svettas över sådant. Här är en NPF-tillåtande miljö. Och här löser vi saker.

Då och då är det som om ett vackert nyårsfyrverkeri utbryter mitt i min lilla butik. Och det är så välkommet! 

En kommentar till “Fyrverkeri mitt inne i butiken! Barn med NPF”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + ett =